Телевизия ТВ САТ КОМ

Предстои освещаване на храма, изграден на територията на 4- ти Артилерийски полк Асеновград

   Официалното освещаване на параклиса „Свети Георги Победоносец”, намиращ се в казармения район на 4- ти Артилерийски полк в Асеновград, ще се състои на 11- ти март. Църковният ритуал ще извършат Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай, свещеници от Митрополията в Пловдив, както и от Асеновградска духовна околия. За жителите на Асеновград, във времето от 11.30 ч., когато ще започне церемонията, до 12.30 ч., в същия ден, ще бъдат отворени вратите на полка, за да могат желаещите асеновградчани да присъстват на освещаването на параклиса.
  
Стартът на строежа на „Свети Георги Победоносeц” бе даден на 20.10.11 г.. от полковник Валери Точилов и ахиерейския наместник на Асеновградска духовна околия- свещеноиконом Йордан Георгиев. Месец и половина по- късно, на 07.12.11 г., с църковен ритуал свещеници от Пловдивската митрополия положиха основния камък и дадоха началото на градежа.
  
Специално за ТВ САТ КОМ, капитан Емил Григоров, военнослужещ в отдел Връзки с обществеността, към 4- ти Артилерийски полк в Асеновград, разкри в аванс днес, че храмът на територията на асеновградското военно подразделение целогодишно ще бъде действащ и ще се обслужва от отец Йордан Георгиев. А желаещите асеновградчани, които искат да посетят параклиса, е необходимо просто да се обадят предварително. Капитан Григоров спомена още, че се предвижда в храма „Свети Георги Победоносец“ дори да се извършват различни сватбени церемонии, кръщенета и други църковни ритуали.

Exit mobile version