Ръководството на РУ Асеновград към ОД на МВР – Пловдив е загрижено за опазването на личното имущество и сигурността на възрастните жители на кв. Долни Воден и кв. Горни Воден на Асеновград.
С настъпването на летния-селскостопански и туристически сезон все повече хора остават домовете си без наблюдение и се увеличават домовите кражби и измами.
Гражданите да обърнат внимание на следното:
– Входните врати на жилищните сгради да се заключват от 22,00 до 06,00 часа, а вратите към мазетата и таваните да са постоянно заключени.
– Да не се оставят ключовете от домовете на лесно достъпни места.
– При излизане от жилищата си гражданите да затварят прозорците и балконските врати.
– При напускане от домовете си за по-продължително време, да помолят съседите си да наблюдават жилището им.
– Да бъдат внимателни, когато в домовете им се опитват да влизат непознати лица по различни поводи.
– Да не се съхраняват в домовете големи парични суми и ценности.
– При установяване на неадекватни действия на своите домашни любимци – кучета, да се консултират с ветеринар и да бъдат бдителни. Възможно е те да са упоени от злосторници планиращи проникване в жилището.
– Жителите да не се доверяват и да бъдат нащрек при обещания /дори и чрез телефонни обаждания/ за лесни печалби при посредничество и извършване на търговия с авточасти, детайли и машинни елементи, ремъци, конфискувани стоки от митница и други. Не давайте пари на измамниците и не ги допускайте в къщи.
– При забелязване на непознати лица със съмнително поведение, незабавно да уведомят
Полицейските инспектори и Младши полицейски инспектори, обслужващи кв. Долни Воден и кв. Горни Воден, тел. 033 160 100 на РУ Асеновград или тел.112.
РУ Асеновград ОД на МВР-Пловдив