Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

Приеха новия Общ устройствен план на Асеновград

Нов Общ устройствен план има Асеновград. Той бе приет на редовното заседание на ОбС тази седмица.

Общият устройствен план обхваща територията на Асеновград и кварталите му Горни и Долни Воден и прилежащите му землища. Той ще създаде благоприятни условия за инвестиционно проектиране и строителство в Асеновград, пише в докладната записка на вносителя – зам.-кметът инж. Стоян Димитров. Общият устройствен план ще допринесе за по-ефективното планиране  на селищната територия, прилагащо интегриран подход за постигане на устойчиво развитие в перспектива.

Наличието на актуален действащ Общ утройствен план на Асеновград е също така предпоставка за кандидатстване и получаване на финансиране по линия на оперативните програми на европейските структурни фондове.

С разработването на ОУП се спазват изискванията на чл. 107 от ЗУТ чрез:

Община Асеновград проведе обществено обсъждане на което бяха разгледани възражения и предложения на граждани, част от тях удовлетворени. Друга част от тях не са били от обхвата и съдържанието на Общия устройствен план, а на последващи подробни ПУП-ве и инвестиционната програма, в частта отнасяща се до благоустроителните работи и строеж на нови пътища.

Exit mobile version