Телевизия ТВ САТ КОМ

Приемът по мярка „Инвестиции в предприятия“ от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2019 – 2023 г. се удължава до 30 април

Промяната е във връзка с наложените противоепидемични мерки, свързани с разпространение на COVID-19 на територията на Република България. За това информира пресцентъра на Държавен фонд „Земеделие”.

По мярката, даваща възможност за модернизация на винарските изби, документи за подпомагане се приемат от 16 март. Крайният срок за подаване на заявления, който беше до 10 април 2020 г., сега се удължава до 30 април т.г. Изискуемите документи по мярката ще се подават лично или чрез упълномощено лице в Централно управление на ДФ „Земеделие“, отдел „Вино,  програми и лицензии“, след предварително записан час на телефони, упоменапромоционалнити в сайта ДФЗ.

Удължаването на приема по мярка „Инвестиции в предприятия“ се предприема с цел осигуряване на условия, щадящи здравето на бенефициентите, както и осигуряване на тяхното удобство.

В условията на по-продължителен прием с предварително записани часове ще може да се съблюдава броя бенефициенти, планиращи да депозират документи, в конкретен ден, като се избягва тяхното струпване в сградата на ДФ „Земеделие“, уточняват от фонда.

Кандидатите по мярка „Инвестиции в предприятия“ освен за закупуването на нови машини и съоръжения, свързани с процеса на производство и съхранение на вино, ще могат да кандидатстват и за строително-монтажни работи по изграждане, надстрояване, пристрояване и реконструкция на сгради, предназначени за производство и съхранение на вино, контрол на качеството на произведените вина и др.

 

Ирина Иванова

Exit mobile version