Тази сутрин стартира Държавното отборно първенство по вдигане на тежести в Асеновград. Началото бе дадено с опитите на най-малките.
При момчетата и момичетата до 13 г. СКВТ „Асеновец” участва с 8 състезатели, като първи се представиха – Васил Калинов и Васил Георгиев. Тренирайки сравнително от скоро в клуба, момчетата показаха невероятен хъс и желание за високи резултати на самия старт на надпреварата. Васил Калинов направи няколко опита. Наглед слабото малко момче успя да изтласка 25 кг. и да изхвърли 18 и така си спечели трето място в индивидуалното класиране.

Васил Георгиев тренира от около 2 години в асеновградския клуб по вдигане на тежести. Днес той се представи повече от отлично, след като успя да вдигне неговата щанга с цели 33 кг. тежести. Така младият спортист стана първи в категорията.

Републиканското първенство се провежда във всички възрастови групи. Асеновградският щанги клуб ще участва с около 20 състезатели. Засега в почти всички категории клубът ще е с пълни отбори от по 8 човека. Спортното мероприятие в Асеновград приключва на 13 март.