Телевизия ТВ САТ КОМ

Проблемите с дърводобива в областта

Областният управител на Пловдив Здравко Димитров проведе днес поредна среща по повод проблемите с дърводобива в областта и криминогенната обстановка в населените места, където се добива дървен материал.

 „Проблемите с дърводобива са много” – това каза по време на срещата Здравко Димитров. Като основни проблеми обаче бяха разисквани незаконната сеч и пътищата общинска собственост, през които машините на дърводобивните фирми минават, липсата на такива пътища в общинските гори и последиците, които могат да възникнат от незаконни дейностти. На срещата присъстваха представители на дърводобивните предприятия, прокуратурата, съда, полицията, кметове от областта, представители на дирекцията по горите, горските стопанства и други институции. Между присъстващите на срещата беше и зам.-кметът на Асеновград Манол Генов. Той сподели мнението на останалите свои колеги, които присъстваха на срещата, а именно че трябва своевременно да получават актуална информация къде, кой и кога ще добива дървен материал, за да може да бъдат взети нужните мерки за контрол от страна на общината и съответните институции.

„Нека превантивно да направим така, че да оставим нещо за поколенията. Не трябва да допускаме това да продължава повече” – каза областният управител Здравко Димитров по повод неуредиците при стопанистването на горите и обеща изработването на пакет от мерки, които дърводобивните фирми и съответните институции трябва да спазват. 

До края на септември тази година трябва вече да има механизъм за диалог между институциите и фирмите, свързани със стопанистването на горите, беше определено още по време на срещата.

Exit mobile version