Телевизия ТВ САТ КОМ

Проект „Пътуваща сцена среща културните традиции от Европа и Марица”- 2013г. стартира на 25 март

 

Проектът „Пътуваща сцена среща културните традиции от Европа и Марица” по схема ОПРР  „Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития” стартира през месец юли 2012г. Общата цел на проекта е провеждането на четири ежегодни тематични фестивала в рамките на две години. Стойността на проекта е общо 435 690 лева.

Днес в заседателната зала на Община Марица  Дима Стойчева ,координатор на проекта, разкри, че първото от събитията за втория период на проекта ще се състои на 25 март 2013г. в с. Скутаре по повод 25-та годишнина на Община Марица.

Второто събитие- Етнофестивал „Пеем, танцуваме и живеем заедно” ще се проведе на 8 април 2013г в с. Маноле. По време на етнофестивала ще протече и конкурс „Мис и Мистър ромска пролет”.

Фестивалът „Ние познаваме културата на Европа” ще се състои в рамките на три дни – 9,10 и 11 май в с. Граф Игнатиево, с. Бенковски и с. Радиново. Етнофестивалът ще включва конкурс за популярна песен , обичаи, танци и песни, конкурс за изработка на национални носии на страните членки на ЕС, конкурс за изработка на сувенири, облекла и аксесоари от екологични материали , както и фотоизложба и конкурс „Най- добър фотограф”

Проектът „Пътуваща сцена среща културните традиции от Европа и Марица” ще приключи с провеждането на Национален събор за автентичен фолклор  „От извора „ на 22 юни 2013 г. в с. Труд.

 Текст: Зорница Георгиева, стажант- репортер

Exit mobile version