Промяна в реда на предоставяне на регистрационни табели на моторни превозни средства по избор се въвежда от Пловдивския сектор “ Пътна полиция. За това съобщиха от Областна дирекция на МВР Пловдив.

Това става със заповед на директора на ОДМВР – Пловдив, от 10 януари, понеделник, В сектор „Пътна полиция“ се променя редът за предоставяне на табели на МПС с регистрационен номер по избор, като отпада досегашната практика за предварително заявяване на предпочитан номер от собствениците на МПС-та.

Възможност на всеки гражданин да избере номер в самия ден на регистрирането на автомобила си е целта на новата организация.

Комбинация от цифри АААА, АА-ВВ, АВ-АВ, АВ-ВА и всяка друга комбинация, където А и В са различни числа от 0 до 9, ще може да бъдат заявява чрез Портала за електронно административно обслужване на МВР . Това може да стане разбира се и на място в сектора.

На видно място в салоните за административно обслужване ще бъде изложен пълния текст на заповедта. Адресът е град Пловдив, ул. „Напредък“ № 2