Подкопан асфалт и отмита от дъждовете земна маса и трошени камъни, оформени като крайпътен банкет, засне днес камерата на ТВ САТ КОМ, на метри  след новото кръгово колело на пътя Пловдив – Асеновград, посока кв. Долни Воден, в дясното платно. Сигналът в ТВ САТ КОМ подаде жител на квартала. Наш екип провери на място и се увери, че пропаданията са няколко и тези  участъци вече са опасни, в случай, че отгоре им премине тежък камион или някаква тежка техника, асфалтът може да се откърти и возилото да пропадне. А с настъпващата есен и дъждове, които ще отмият още пръст и камъни, пропаданията ще стават все по-сериозни.

Сигналът за опасните свличания е предаден на Агенция „Пътна инфраструктура“, заедно със запитване от наша страна за евентуалните мерки по обезопасяването на участъка, които се надяваме да бъдат предприети, както и срок, в който пътната агенция може да се ангажира, за да го осъществи.

Пътят от кръговото колело за кв. Долни Воден е доста натоварен участък, специалистите, ангажирани с реализирането му бяха

инж. Дончо Атанасов – председател на Агенция „Пътна инфраструктура“, Юлиян Инджов – управител на фирма ИСА – 2000 и експерти на Областна администрация – Пловдив, а изграждането му стана факт след редица съгласувателни и отчуждителни процедури.