Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

Против агресията в българските училища се обяви ОУ“Ангел Кънчев“-Асеновград

В дните от 19 до 25 ноември всяка година се отбелязва Международната седмица за противодействие на тормоза в училище.По този повод за първа година ОУ”Ангел Кънчев” в Асеновград отбеляза това събитие с инициатива, създадена изцяло по идея на училищното ръководство и учениците,за които превенцията на насилието и тормоза в българското училище е тема,върху която се работи от години целенасочено.Ето защо училището е сред малкото учебно-възпитателни заведения в страната,които могат да се похвалят с нормална атмосфера и добри взаимоотношения между учащите се.

   За да се противопоставят на агресията ,която напоследък се шири изключително много в българските училища,децата от ОУ”Ангел Кънчев”днес бяха поели ролята на вестоносци на доброто,на приятелските отношения,като за целта бяха подготвили балони с послания за добронамереност,приятелство,разбирателсто и щастливо пребиваване в училилище за всички ученици в България.

   След като директорът Йордан Варадинов обяви същността на инициативата,към небето полетяха десетки балони,отнасяйки със себе си посланието „Не на агресията в българските училища! Нека всички да бъдем приятели”.

Exit mobile version