През изминалата седмица е определен общинският терен, на който да бъде разкрита приемна на РУ на МВР – Асеновград в квартал „Лозница”. Мястото са одобрили съвместно кметът на община Асеновград д-р Емил Караиванов, старши комисар Атанас Илков – директор Областна дирекция на МВР – Пловдив и комисар Любомир Рашков – дирекция „Охранителна полиция”.
Служители на полицията и тази седмица продължават проверките по гражданската регистрация на жителите на кв. Лозница и се предприемат мерки, ако има липсваща такава или заявена извън законовия административен ред.
Във връзка с поставените забранителни табели за каруци с писмо на кмета на общината до РУ – Асеновград се обръща внимание за необходимостта от предприемане на действия за контрол и санкциониране на нарушителите на тези забрани.
На основание заповед на кмета на Общината Полицейското управление в Асеновград ще предложи длъжностни лица за съставяне актове на лицата, нарушили разпоредбите на Наредбата за водноспасителната дейност във връзка със заповед на кмета на общината за забрана къпането и плуването във всички неохраняеми водни съоръжения.
Междувременно със съдействието на полицейското управление напредва работата на общинската комисия, назначена със заповед на д-р Емил Караиванов, по установяване на незаконното застрояване в квартал „Лозница” и извън чертите на градската регулация. За седмицата са съставени нови 16 констативни акта, в които са описани 14 жилищни постройки, 7 стопански постройки и 4 навеса. Същите са връчени с предписани мерки за доброволно премахване. След изтичане срока по законовата процедура ще последва издаване заповед на кмета на общината за премахването и на тези постройки. Заповедта предстои да се обяви на лицата, извършили незаконното застрояване и им дава правото отново в определен кратък срок доброволно да премахнат постройките. След прилагане на тези изрични законови процедурни срокове община Асеновград ще предприеме действия по премахването на незаконното застрояване.