Не се предвижда специално празнично разписание на движение на градския транспорт в Асеновград. За това съобщиха от общинска администрация. Автобусите ще се движат както обикновено за почивни дни.

С празнично  разписание обаче  ще бъде  движението на автобусите по линиите на градския транспорт в Пловдив през обявените за официални пет почивни дни  по случай Рождество Христово. Това са дните от 24 декември до 28 декември включително. Тъй като първите три дни от Новата 2022 г. също са почивни, градските автобуси също ще обслужват гражданите с празнично разписание.За това информират от „Организация и контрол на транспорта“- гр. Пловдив. От там уточняват, че на  01.01.22 г. курсовете ще се изпълняват от 08:00 ч.

Допълнителна, подробна информация за разписанието на градския транспорт в областния град, може да намерите в сайта на Община Пловдив, на страница „Транспорт“.

Припомняме, че отново за празниците, жителите и гостите на Асеновград и Пловдив могат да се възползват от възможността да паркират безплатно на обявените за Синя зона места, тъй като паркирането ще бъде освободено от такса.