Телевизия ТВ САТ КОМ

Редица отличия за талантите от МШ “Станимака” от Националния конкурс „Пиленце пее“ 2019 г.

Талантите от Музикална школа “Станимака” получиха поредна висока оценка по време на Националния музикален и танцов конкурс „Пиленце пее“ 2019 г., който се проведе от 11 до 26 октомври в град София. В конкурса, който се организира за осми път, взеха участие множество музиканти, певци, танцьори, а неговата цел е да съхрани, обогати и разпространи българския фолклор.

В музикалната надпревара отличените възпитаници от асеновградската Музикална школа “Станимака”, които демонстрираха професионални певчески умения, бяха близначките Валерия и Виктория Топалски, които се завърнах със златен медал, Николай Парунев с бронзов медал, а Антоанета Колаксъзова, Ангел Демерджиев и Михаела Илиева с поощрителни награди.

Ръководителят на Музикална школа “Станимака” при Сдружение “Станимака-мюзик център”- Севджан Рамада съобщи, че по случай предстоящите празници,  изненадата за всички любители на народното пеене, е самостоятелният им концерт „В очакване на Коледа”. Той е част от  коледно-новогодишната програма на Община Асеновград и ще се състои тази събота /21.12./ в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ от 17:30 ч.

Exit mobile version