В четвъртък ще има протест на пътя Първомай-Асеновград, заради преустановените ремонтни дейности по трасето. Жители на с. Козаново и на други населени места, засегнати от прекратената работа, ще затворят за около час пътя за с. Болярци, която се използва като обход.

Към края на месец май започна мащабен ремонт на пътя Първомай-Асеновград, за радост на всички, които пътуват по това направление, тъй като трасето бе в изключително лошо състояние. Бързо старият асфалт бе отстранен, разкопаха се участъци в рамките на населените места за подмяна на водопровода и работата изглежда вървеше по план. Докато няколко седмици по-късно голяма част от машините бяха изтеглени и това породи безпокойство сред живеещите в селата, до които достъпът бе силно затруднен. Тогава те заявиха, че ако ремонтните дейности не бъдат възобновени със същия темп, с който започнаха, те ще предприемат протестни действия. От Агенция „Пътна инфраструктура“ тогава заявиха, че ремонтът не е спирал. Днес отново попитахме дали вече официално не е ясно защо на пътя не се работи.
Иначе в населени места, за които този път е основна връзка към Асеновград, се събират подписи в подкрепа на протестни действия, планирани за този четвъртък, 14-ти юли. Протестът ще е мирен, в рамките на един час, от 18:00 ч. до 19:00 ч., протестиращите ще бъдат на кръстовището за с. Козаново и с. Болярци и ще затворят за движение единствения път в случая, по който може да се преминава – този към селата Боянци, Болярци, Избеглии. Ако няма отзвук след този протест, ще се предприемат по-драстични действия, се казва в подписката, която вече е подписана от стотици хора от засегнатите села.