Жители на с. Козаново се готвят да излязат на протест, ако ремонтните дейности на пътя, преминаващ през тяхното населено място, не бъдат възобновени. В момента се работи само на определени точки от трасето, а хората се опасяват, че тежката техника е изтеглена и скоро пътната отсечка няма да бъде довършена.

Вчера ви показахме как изглежда пътят Асеновград-Първомай след старта на ремонтните дейности по трасето, които на този етап изглеждат спрени. Въпреки че от Агенция „Пътна инфраструктура“ заявиха официално, че работата не е спирала, жителите на с. Козаново са на друго мнение. Днес те споделиха своите опасения, че работата е стартирала ударно само в началото, а сега, след като повечето тежки машини са изтеглени, предстои проектът да бъде зазимен. Това им е съобщено и при неформален разговор с представители на пътната агенция. Хората споделят, че линейките не могат да стигнат до тях, автобуден транспорт няма, а таксиметровите шофьори отказват да преминават през разкопаните участъци. В рамките на селото пък има истински ровове, където следва да бъде положен новият водопровод, но тези места не са добре обезопасени. Вече има паднали хора, излизащи от своите домове, които за щастие са се оттървали с леки наранявания. Има и паднали автомобили.

През днешния ден се наливаше бетон на моста преди с. Козаново, но жителите на селото недоумяват защо всички останали дейности по работата на пътната отсечка са преустановени.  Хората са готови, ако до края на месеца тук не започне интензивна работа по довършване на пътя, да излязат на протест и да затворят обходните пътища.