Преди около месец, на 18 май, започна мащабният ремонт на близо 28 км от пътя Първомай – Асеновград, който бе дългоочакван, заради лошото състояние на трасето. Отсечката, подложена на цялостно обновяване, преминава през селата Козаново, Патриарх Евтимово и Дълбок извор и към момента предвижването по нея е меко казано затруднено. Но не това притеснява жителите на населените места, които се свързаха с нас. Те споделиха, че при ремонтни дейности е нормално да се използват обходни маршрути, но се опасяват, че работата тук е спряна. Третокласното трасе е основна пътна връзка на много села в общините Асеновград и Първомай, поради което оставането на отсечката в този вид дълго време, буди тревога. Изпратихме запитване до Агенция „Пътна инфраструктура“ относно това дали наистина работата тук е преустановена. Получихме отговор, че тя не е спирала и че към момента се профилират банкети и отводнителни канавки в участъка от разклона за с. Поройна до с. Дълбок Извор. Жители на с. Козаново обаче не са на това мнение, според тях машините не работят вече от доста време и в неформални разговори са били информирани, че работата се прекратява. Днес наистина строителни машини бяха паркирани между селата Козаново и Патриарх Евтимово и с тях не се работеше. Единствените работници бяха тези, полагащи арматура на моста на изхода на Козаново, както и служители на ВиК, работещи по новия водопровод.

Така тук в крайна сметка се готви протест и ако хората не получат отговор какво се случва с ремонта, заплашват да затворят обходния път през с. Болярци. Очаквайте подробности по темата утре по телевизия ТВ САТ КОМ.

Иначе припомняме, че строителните работи по проект са за 31 млн. лв. и се осигуряват от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. Срокът за изпълнение на ремонта изтича в края на месец септември тази година.