На 10 пожара, 3 от които с материални щети, са се отзовали пловдивските пожарникари през изминалото денонощие. При 7 от случаите пожарни екипи се е наложило да гасят сухи треви, храсти, листна маса и отпадъци. Общо сигналите за произшествия са 25. „Извършени са 8 аварийно-спасителни и помощни операции, от които оказване на помощ при спасяване, катастрофа с транспортно средство и техническо съдействие от служители на сектор СОД.
На двама души- баща и син, е оказана медицинска помощ в болнично заведение, след като са се нагълтали с дим при пожар“, уточняват от пловдивската пожарна. Става ясно още, че през вчерашния ден огнеборци от Трета служба са вдигнати под тревога за горящо заведение за бързо хранене в центъра на село Радиново.  Смята се, че огънят е тръгнал от кухнята, а най- вероятната причина е късо съединение. В резултат са унищожени мебели има и около 100 кв. м. опушени стени. Бързата намеса на пожарникарите е спасила сградата и намиращ се в близост до нея навес. 65- годишен мъж и неговия 41- годишен син се опитали да гасят огъня до пристигането на огнеборците, но се надишали с токсични пари и дим, което е наложило да им бъде оказана медицинска помощ.
В землището на с. Искра пък огнеборци от Първомай са гасили бали с фураж. Пожарникарите са успели да спасят 55 декара със земеделски посеви и над 40 бали.

На сигнал за горящ покрив на помощна постройка в с. Калояново са се отзовали огнеборците от Хисаря. „Малко след 21 часа снощи собственик на имот, потърсил специализирана помощ, след като пламнала ектрическа скара. Огънят бързо обхванал дървена конструкция, но тъй като наблизо се намирала постройка със складирани кожи на рула, лепила и дърва се наложило предислоциране на пожарни автомобили от Пловдив. Щетите са имуществени, а полицията в Хисаря ще уточнява причините за произшествието“, информират още от пловдивската пожарна.