Телевизия ТВ САТ КОМ

1500 изпълнители участват в откриването на Пловдив ЕСК 2019

Напълно готова е 30-метровата кула, която ще се превърне в мултифункционална сцена за откриването на годината, в която Пловдив ще бъде Европейска столица на културата. 1500 са изпълнителите, които ще участват в програмата. Откриващият уикенд, който започва на 12 януари от 19 часа, ще продължи три дни.

3350 осветителни тела ще превърнат сцената за откриването на Пловдив 2019 Европейска столица на културата в светлинна скулптура. Спектакълът на 12 януари започва в 19 ч. и ще продължи до 22 ч. Първи на кулата ще излезе Теодосий Спасов. Освен традиционна фолклорна музика, той ще изпълни авторска композиция със съвременно звучене, създадена специално за събитието. Към него ще се присъединят повече от 200 кукери от Пловдив и региона, както и 22 млади актьори от Сценични кадри и 150 ученици от спорното училище.

След Теодосий Спасов на сцената се качват ансамбъл „Тракия“. А след тях ще може да чуем композиция от над 200 хористи, написана от талантливия театрален композитор Христо Намлиев. В изпълнението ще участват академичният хор при АМТИИ, хор “Гаудеамус“, хор „Иван Спасов“, Детска китка, децата от школата на Стефка Благоева, Хорът на пловдивските момчета и хорът на Държавна опера – Пловдив. 20 гайдари ще участват в хоровия спектакъл. Това ще бъде и акцентът в програмата, който ще изведе на преден план мотото „Заедно“.

Следващата картина ще е дело на арфистите от АМТИИ. На двата подиума отстрани на сцената ще излязат танцьори, а малко по-късно към тях ще се присъединят и 1000 пловдивчани, изразили желание да се включват в откриващата церемония. Финалът ще бъде поставен с грандиозни фойерверки и изпълнение на Валя Балканска и гайдаря Петър Янев.

Очаква се публика от близо 40 хиляди човека, като в по-ксъните часове купонът ще продължи с немския диджей Шилер, чието турне ще започне именно от Пловдив.

Артистичен директор на шоуто е Свен Сьорен Байер.

 

 

 

Exit mobile version