По традиция, два пъти годишно, Пловдивска община обновява българските знамена на нейна територия – в навечерието на националния празник, или покрай 3-ти март, и когато честваме Деня на Съединението и празникът на Пловдив на 6-ти септември. Тъй като Денят на освобождението е само след няколко дни, в Пловдив и край града вече се веят над 400 нови знамена. „Те са монтирани от екип на общинското предприятие „Чистота“ по електрическите стълбове на шест от входно-изходните артерии на града – Асеновградско, Кукленско, Карловско, Пещерско, Голямоконарско шосе и надлез „Скобелева майка“, казват от пловдивската администрация.

Добавя се още, че са обновени родните трибагреници върху 15-метровите пилони на входовете на Пловдив, като за първи път голям трикольор е монтиран до Овощарския институт.
Къде още има нови флагове: на „Коматевско шосе“, пред сградата на Общината, до изложбената зала на Главната улица, на площад „Римски стадион“, моста на Панаира и други знакови места в града. „Броят на националните и пловдивските знамена е разпределен по равно. Осигурени са от Община Пловдив и са изработени от Общинското социално предприятие за хора с увреждания“, допълват от Общината.

Попитахме и Община Асеновград дали и тук ще се обновят знамената непосредствено преди 3-ти март или покрай друга дата. Очакваме отговор, но на места в града се забелязва, че трикольорите вече са подновени.