Телевизия ТВ САТ КОМ

750 души в църквата „Пресвето сърце Исусово“ за литургията на папа Франциск, над 250 деца от Раковски и Калояново ще вземат първо причастие

750 души ще могат да присъстват на литургията в църквата „Пресвето сърце Исусово“ в гр. Раковски, която папа Франциск ще отслужи на 6 май. Големи видеостени пред храма ще излъчват случващото се вътре в него. Около 14:30 часа се очаква да започне придвижването на главата на Римокатолическата църква от  кв. „Ген. Николаево” към  кв. „Секирово“ в църквата „Архангел Михаил”. Папа Франциск ще измине пътя с папамобила. Мултимедиите, наети специално за посещението на папа Франциск, които ще са разположени пред храмовете, са с високо качество на звука, осветлението и изображението.

Над 250 деца от Раковски и Калояново ще вземат първо причастие от папа Франциск. За най-голямото събитие в новата история на Раковски, католическата общност организира безплатен превоз и на семейства от цялата страна.

Момичетата, повечето от които са втори клас, ще бъдат облечени в еднакви бели рокли, за което грижа имат монахините от манастира „Св. Елисавета“. На 6 май те ще бъдат придружавани само от един от родителите си, тъй като храмът не може да събере всички желаещи.

Влизането и излизането в Раковски след 9:00 часа, на 6 май ще става само през входа на Шишманци и Брезово. Към момента за буферни паркинги са определени пазарът в кв. „Секирово“ и селскостопанското летище в кв. „Ген. Николаево“.

Exit mobile version