По повод 125 – години от създаването на Националното  ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“, на изложението „Природа, лов и риболов“ е позиционирана 8-ма Национална трофейна изложба. Инж. Борис Къдрински  –  директор на дивечовъден участък „Студен кладенец“  ни разказа, че на нея могат да се видят настоящият световен рекорд на трофей на  благороден елен, както и най-тежкият такъв. Също така, най-ценните трофеи за нашата страна на националните рекорди на  дива свиня, елен лопатар, сръндак, на вълк и муфлон. Той отбеляза, че е изложен и трофеят на  асеновградчанина Илия Димитров, който бе придобит през изминалия ловен сезон и е втори по големина след този на Тодор Живков.

В залата са изложени над 600 трофея от различните видове дивеч от нашата страна. Животните, обитаващи нашите планини и поля са представени в реални размери на страхотна диограма.

В залата с трофейните експонати е разположена и фото –  изложба на тема: „Мигове от дивия свят“, както и експозиция от знамена на ловни сдружения, които се обединяват преди 125 –години в Националното такова.

Експозицията ще бъде отворена и за посетители до 9-ти април 2023г.