По време на церемония в многофункционална спортна зала „Колодрума“ кметът Здравко Димитров награди лично избраният за спортист на Пловдив за 2019 г. Ангел Кодинов от спортен клуб по кану–каяк „Тракия“ . Ангел Кодинов спечели 2-ро място на 500 метра на световното първенство за мъже и жени тази година в град Сегед. На световното първенство за младежи в Румъния спечели 2-ро място на 200 метра и 3-о място на 1000 метра.
Традиционната класация определи най-добрите 10 спортисти на Пловдив от общо 40 номинирани състезатели, избрани след гласуване на спортните журналисти и деятели в града. Според гласуването втори стана Йосиф Миладинов от плувен клуб „Младост 91“, а третото място зае лекоатлетката от спортен клуб „Ботев“ – Пловдив – Александра Начева. Освен за състезателите, отличия имаше и за техните треньори, заради приноса им за развитието на спорта през годината.
През 2019 година в Пловдив се проведоха над 160 спортни събития, а спортистите от града затвърдиха името си на турнирите по гребане, кану-каяк, лека атлетика, карате, тенис на корт, посочват от Общината.