Апелативен съд – Пловдив остави в ареста мъжа, срещу който е повдигнато обвинение за убийство в Куклен. Въззивното дело е образувано по негово искане за изменение на мярката му за неотклонение „задържане под стража“ в „домашен арест“. Това искане обаче беше счетено за неоснователно.

Въззивното производство има за цел да провери законността, обосноваността и справедливостта на невлязлата в сила присъда. Обвиняемият за убийството в Куклен е поискал образуване на подобно дело, за да остане под домашен арест. А 48-годишният мъж е обвинен в това, че на 29-ти декември миналата година умишлено е умъртвил 55-годишен жител на Куклен, след като му е нанесъл тежък побой в резултат на битов скандал. За подобно обвинение се предвижда лишаване от свобода от десет до двадесет години.
Апелативният съд потвърди извода на Окръжния за обосновано предположение за участие на мъжа в деянието, за което му е повдигнато обвинение. Потвърди се и становището за опасност от укриване и извършване на престъпление, поради което бе отказана поисканата мярка „домашен арест“, която обвиняемият да изтърпи в дома си в Куклен. Освен това домът му се намира в един двор с къщата на сина и съжителката на пострадалия, допълват от Апелативния съд, чието решение е окончателно.