Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

Атрактивен открит урок по безопасност на движението се проведе в ОУ „Христо Ботев” в с. Крумово

По един изключително интересен, приковаващ вниманието на децата начин, бе поднесен днешният открит урок по безопасност на движението пред ученици от училището в с. Крумово. Под формата на игри и дискусия с децата Инспектор Ботьо Гиргинов от сектор „Пътна полиция“-Пловдив припомни кои са най-важните правила, които трябва да спазваме като пешеходци, велосипедисти или пътници в автомобил.
Освен че демонстрираха знания, отнасящи се до пътната безопасност, децата показаха, че са наясно и с това колко важно е опазването на околната среда.
В края на урока ученици от клуб „Млади еколози“ към учебното заведение, заедно със своите учители и служители на полицията, засадиха дръвче. Подобни дръвчета ще бъдат засаждани в двора на всяко учебно заведение, в което служители на полицията изнасят урок по безопасност на движението, като по този начин напомнят на подрастващите за грижата към човешкия живот – нещо, което подсказва и името на самата кампания на пловдивската полиция – „Да пазим живота и да създаваме живот”. Това послание е изписано на дървените табелки с формата на знак „СТОП“, изработени от ученици от професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване в Пловдив, които ще бъдат поставяни до дръвчетата.

А децата бяха видимо доволни и развълнувани от днешната среща. Те бързаха да се снимат с представителите на полицията, подариха им специално изработена мартеничка и лично ги закичиха с такива.

Exit mobile version