авиомузей

Утре ще отбележим Международния ден на авиацията и космонавтиката. По традиция за тази дата Музеят на авиацията в Крумово подготвя различни интересни мероприятия.

Вход свободен и специална богата програма – това предлагат от Музея на авиацията за всички техни посетители през утрешния ден. За времето между 9 и 17 ч. желаещите да посетят музея в Крумово ще могат да го направят напълно безплатно.
„Посетителите ще се отправят на космическо пътешествие, в което ще се запознаят с галактиките, мъглявините и звездните купове, ще разберат как са се образували метеоритите, какво ни казват за произхода на слънчевата система, с какви знамения се е свързвало тяхното появяване на Земята и ще присъстват на поставяне на началото на най-новата колекция в музея „Метеорити“ – това казват от авиомузея по повод планираните събития за Деня на авиацията. Около обяд ще бъде организирана среща с Татяна Иванова – студентка по Инженерна физика в Софийския университет и първата българка, участник в проект на НАСА за подготовка на астронавти. Посетителите ще имат възможност да разберат повече за космическите ракети и видовете ракетно гориво, а при подходящи метеорологични условия ще присъстват и на истинско изстрелване, допълват от музея.

Ето и цялата програма, подготвена от Музея на авиацията в Крумово:

10.30 – 11.00 ч.: „Пътешествие в дълбокия Космос“ с „Техно Меджик Ленд“;

11.10. – 11.40 ч.: „Метеоритите – тези космически гости“ с г-н Георги Пенев, основател на „Българско метеоритно общество“;

11.50. – 12.30 ч.: „Космосът във вените ми“ – среща с Татяна Иванова, студентка по Инженерна физика в Софийския университет и участник в проект PoSSUM за подготовка на астронавти;

12.40. – 13.10 часа – Лаборатория „Rocket Science“ с „Техно Меджик Ленд“;