Във Втора клиника по хирургия в УМБАЛ “Свети Георги”- Пловдив организират безплатни прегледи за рак на гърдата. Кампанията е под егидата и инициативатана началника на клиниката проф. д-р Ангел Учиков, съобщават от лечебното заведение, споделяйки следната информация:

„Желаещите да се прегледат, могат да заповядат на 25, 26 и 27 септември от
12:00 до 14:00 часа в кабинета на 11 ет. на бул. Пещерско шосе 66, след
предварително записан час на тел: 0898478250“. Уточнява се, че прегледите ще бъдат извършени от хирурга доц. д-р Ваня Узунова, водещ специалист в областта на диагностиката и лечението на заболявания на гърдата.

“Карциномът на гърдата заема първо място от онкологичните заболявания при
жените. При редовен профилактичен преглед и открит своевременно той е лечим.
Затова всяка жена е необходимо да прави ежегоден профилактичен преглед при
специалист-хирург-мамолог, който преценя и допълнителните изследвания, които
трябва да се направят, както и съответното лечение.“, заявява доц. Узунова. А от болницата споделят повече за нейната квалификация: „Доц. д-р Ваня Узунова е доказал се хирург в гръдната хирургия и притежава две следдипломни квалификации върху диагностика и лечение на доброкачествени и злокачествени образувания на гърдата в Институт Кюри във Франция, както и една във Вашингтон. През 2011 г. защитава дисертация върху заболяванията на млечната жлеза и от тогава до днес продължава да надгражда знания за съвременните методи на лечение, както в България, така и в Европа“.