14 700 лв. събраха на благотворителния футболен турнир, който се проведе през изминалата събота в с. Избеглии. Средствата, в подкрепа на две деца, са в резултат от таксите на отборите, продажбата на сувенири, тениски, храни и напитки и даренията в кутиите.

В Деня на детето, всички, включили се по един или друг начин в каузата в подкрепа на 9-годишния Ивайло Поляков и 3-годишния Радослав Михайлов, показаха как с общи усилия и добра организация една благотворителна инициатива може да бъде изключително успешна. Няколко месеца отне организацията на мащабното мероприятие. Турнирът се осъществи по инициатива на местния ФК „Спартак“, като самата организация бе дело на Станислав Кехайов.

Тъй като турнирът се проведе на Деня на детето, най-малките участници в него го откриха и получиха своите отличия още преди самото награждаване.

Родителите на двете деца със специални потребности, към които бе насочена каузата,  също присъстваха на турнира и изказаха своята благодарност за голямата подкрепа.

В крайна сметка турнирът бе спечелен от отбора на организаторите – ФК „Спартак“, Избеглии. Но по-важното е, че след като бяха отворени дарителските кутии и в резултат от таксите на отборите, продажбата на сувенири, тениски на родни футболни отбори, храни и напитки, бе събрана сумата от 14 700 лв. Не са много благотворителните каузи, които могат да се похвалят с такъв размер събрани средства. Повече от турнира на стадиона в с. Избеглии, очаквайте тази вечер в новинарската ни емисия, както и в рубриката ни ТЕМА ОТ СЕДМИЦАТА през предстоящия уикенд.