Богата криминална хроника съобщават от МВР –Пловдив. Престъпленията, извършени през последните дни, са свързани с хулиганство, стрелба с въздушна пушка, увреждане на имущество и заплахи за убийство.

Служители от Четвърто Районно управление задържаха пловдивчанин, нанесъл щети по чуждо имущество при стрелба с въздушна пушка. Мъжът е установен след няколкодневно разследване. Собственик на апартамент в областния град се оплакал, че с метални сачми са спукани стъкла на прозорците в дома му. Оказва се, че изстрелите са дело на 70-годишен мъж, който последствие е арестуван, а използваното пневматично оръжие е иззето.

Междувременно мъж от Цалапица бе задържан за отправена закана за убийство към двама негови съседи. По първоначална информация спорът помежду им възниква минути след полунощ изминалата събота. Извършителят бил в нетрезво състояние и заплашил останалите със законно притежаван пистолет. Той е отведен за едно денонощие в полицейския арест, като и неговото оръжието е иззето.
Жител на Раковски пък бе задържан за хулиганство. И той, след употреба на алкохол, предизвиква скандал с гости на семейно тържество. „Вербалната му агресия към хората била придружена и от удари по спрени наблизо автомобили“, казват от МВР-Пловдив.

Срещу всички извършители са предприети съответните законови мерки и са образувани производства.