„Да почистим заедно Пловдив на 2 април!“ – този призив отправят от общинската администрация  на областния град във връзка с кампания под наслов „Чисто зелено“. Тя е първа по рода си за града и е свързана с общоградско почистване на цялата урбанизирана територия на Пловдив.

Целта на кампанията е да бъдат почистени някои от най-замърсените части във всички райони на града, казват от Община Пловдив. Реализацията на инициативата е обявена за 2-ри април, планирано е да се почиства битов отпадък, който ще бъде събиран разделно.  Ще се премахва и избуяла растителност. Определени са пунктове от всички районни администрации. Там желаещите да се включат в почистването ще получат чували и ръкавици. Всеки пункт ще обхваща даден микрорайон, който ще се почиства. Общински служители ще съдействат на гражданите, посочват от администрацията. Уточнява се, че за участниците е предвиден и награден фонд – на всяка една от локациите ще бъдат разположени кутии, в които включилите се в почистването могат да пуснат листче с име и телефонен номер за участие в томбола. Печелившите ще бъдат изтеглени във всеки район в края на деня.

Самите пунктове са почти 40 на брой – най-много от тях са разположени в район „Централен“, останалите са в районите „Източен“, „Западен“, „Северен“, „Южен“, и „Тракия“.