Фестивалът „Дефиле на младото вино“ 2017 продължава днес с представяне на последния модел специални хладилни системи за вино / от 12 часа в Балабановата къща/. След това / от 14 часа/ ще бъдат представени Художествени интерпретации, които с езика на скулптурата разкриват образа на виното, като част от живота на човека и българската култура. Те могат да бъдат разгледани на Улицата на занаятите. И днес придължават дегустациите на младо вино на повече от 30 български винопроизводители.
Фестивалът „Дефиле на младото вино“ се провежда за 9-ти път в града под тепетата. Участниците в предюбилейното издание на винения форум са 42-ма. Щандовете им ще бъдат разположени на 15 локации. Както участниците, така и локациите всяка година се увеличават. Миналия ноември фестивалът е имал над 18 000 посетители, като тази година се очаква те да бъдат повече.

И тази година дегустациите ще стават с помощта на жетони, които гостите на дефилето ще могат да си закупят на място в Стария град. Специализирано жури ще оценява младите вина на участниците. Ще има и награда на публиката, която ще бъде излъчена благодарение на анкетните карти, които посетителите ще имат възможност да попълват.

Една от новостите в тазгодишното издание е провеждането на икономико-социално проучване за ползите от фестивала. То ще се извърши с помощта на студенти от ПУ „П. Хилендарски“, като резултатите от него се очаква да се обработят за около месец.
Фестивалът „Дефиле на младото вино“ е запазена търговска марка, регистрирана от Съвета по туризъм в Пловдив, за организиране и провеждане на дегустации на млади български вина в рамките на последните петък, събота и неделя на месец ноември в различни къщи и на указани открити площи в Стария град.