В неделя в 18:30 ч. ще се състои дербито между пловдивските отбори Локомотив и Ботев. Излишно е да се казва, че обикновено има напрежение между привържениците на двата футболни клуба, поради което техните ръководства, а и органите на реда предприемат мерки.

Между отборите е сключено споразумение футболната среща да се проведе пред публика само на отбора домакин, т.е. на стадион „Локомотив“ няма да бъдат допуснати фенове на Ботев. Това обаче не означава, че те няма да могат да гледат мача по зрелищен начин. На новия стадион на жълто-черните за всички привърженици ще бъде осигурена видео стена. Тя ще бъде разположена на терена пред централната трибуна, като достъпът ще бъде през входовете на бул. „Източен”. „Входът на събитието ще бъде свободен, като вратите на „Колежа“ ще отворят в 17 часа. 30 минути по-рано, автобусът с играчите и треньорския щаб на „канарчетата“ ще мине през ул. „Богомил“ до стадион „Христо Ботев“, непосредствено преди пристигането си на „Лаута“, добавят от ръководството на Ботев. От там припомнят, че подкрепят каузата за малката Иви. На входовете на стадиона, както и на централната трибуна, ще бъдат поставени кутии за събиране на средства за лечението на момичето.

А за охрана на обществения ред в областния град пловдивската дирекция на вътрешните работи е създала мащабна организация. Преди да започне срещата, по време на нея и след приключването й, служители на реда ще следят за недопускане на закононарушения на територията на целия град. „В периметъра около двете спортни съоръжения ще има осезаемо присъствие на униформени, а мобилни екипи ще реагират на всеки сигнал за противообществена проява“, казват от МВР-Пловдив, като добавят, че ангажимент по опазването на реда на територията на стадиона има частна охранителна фирма, а при възникнала необходимост тя ще бъде подпомагана от полицейски служители. За осигуряване на пътната безопасност между 16.00 ч. и 23.00 ч. част от ул. „Варшава” ще бъде затворена за движение. При необходимост е възможно временно ограничение на движението и в още райони в близост до двата стадиона.