На първия ден от месец декември на центъра на Пловдив се проведе традиционното тържество, акцентът на което е символичното запалване на празничните светлини. Събитието бе съпроводено от множество музикални изпълнения, които допринесоха за празничното настроение. Новоизбраният кмет на областния град Костадин Димитров поздрави всички присъстващи с думите:

„За мен е радост да запалим светлините на коледната елха – символ на предстоящите празници. Нека тя е и символ на това, че можем заедно да преодоляваме предизвикателствата пред нас. В навечерието сме на Рождество Христово – най-вълшебното време от годината, което отъждествява новото начало, вярата, добротата, любовта и надеждата. Желая Ви от сърце много здраве, сбъднати мечти, усмихнати и споделени мигове с близки и приятели!“

След като 13-метровата елха заблестя, небето се озари от цветни фойерверки. На събитието присъства и Дядо Коледа, който ще очаква малчуганите на центъра на Пловдив по време на празниците – от 24-ти до 26-ти декември. Сред официалните лица бяха и председателят на Общински съвет – Пловдив Атанас Узунов, заместник-областният управител Атанас Ташков, заместник-кметове на Община Пловдив и районни кметове.

*Снимки:Община Пловдив

И елхата в Асеновград ще грейне след няколко дни – на 4-ти декември, в 17:30 ч., ще започне празничната програма на централния площад в града.