Благотворителен футболен турнир на малки врати организират в с. Избеглии. ФК „Спартак“, с подкрепата на кметството, провеждат турнира, за да се съберат средства за лечението на две деца. 

Още през месец април, на стадиона в с. Избеглии се срещнахме с кмета на селото Йордан Райчев и със Станислав Кехайов от местния ФК „Спартак“, за да научим повече за една благотворителна инициатива. Тя е в подкрепа на две деца със специални потребности – 3-годишният Радослав Михайлов и 9-годишният Ивайло Поляков, и неслучайно ще се проведе точно на Деня на детето – 1-ви юни. Подготвя се нещо повече от футболен турнир, поради което организацията е сериозна и започна доста преди самата дата на събитието. Освен че ще се събират средства от таксите на отборите, на място на стадиона ще се продават тениски на големите футболни грандове у нас, а също така и сувенири, храни и напитки. Всичко, което се събере в този ден, ще се преведе по дарителските сметки на децата. Всеки, който иска да помогне, е добре дошъл, добави Станислав Кехайов.

Записването за участие тече от месеци, още в самото начало вече имаше записани отбори. А как ще се проведе турнирът: Игрището ще бъде разделено на 4 зони, за да се играят едновременно по няколко срещи. Засега е планирано всяка една да е с по две полувремена по 10 минути, за да може турнирът да се проведе в рамките на един ден.

Кметът Йордан Райчев изказа своята благодарност към основните организатори от футболния клуб на с. Избеглии и добави, че се очаква турнирът да бъде подкрепен както от настоящи, така и от футболисти-ветерани.