По грандиозен начин завърши „Куклен Фест“, с който бе отбелязана 22 –рата годишнина от обявяването на Куклен за община. Началото на последната вечер от тридневните тържествени събития поставиха изпълнителите от Музикална школа „Музикална вълна“ – Пловдив. Най-милото участие бе на малките големи музикални надежди на Куклен от Музикална Школа „Музичко“. Вълшебните звуци на гайдите от музикантите на Гайдарски състав „Големите гайди“ от Асеновград с ръководител Стефан Янев пренесе пълният с хора площад в град Куклен високо в Родопа Планина. След „Големите Гайди“ за доброто настроение на присъстващите се погрижиха Николай Славеев и неговите танцьори.

„В тези тридневни празненства, които правим, видяхме много весели хора, които са допринесли за доброто на общината ни, които се веселят заедно, атмосферата е страхотна и благодарение на тази енергия всъщност общината ни се развива и продължава към по-добро“, каза за зрителите на ТВ САТ КОМ Мария Белчева, кмет на град Куклен. Идеята за „ Куклен фест“ е от 2020 година, но поради пандемията от Ковид 19 не е било възможно проекта да бъде реализиран.

Първият тридневен „ Куклен Фест“ вече е факт и се прие изключително добре от жителите и гостите на общината. „Зарядът наистина е невероятен и осъзнахме, че община Куклен наистина заслужава такъв вид празнуване, което да зарадва жителите й. Мисля, че наистина хората се веселят, забавляват и се радват искрено. Когато видите очите им, те блестят. Виждат се с приятели, с познати. Казват ми, добре че е фестивалът, не сме се виждали от години с тези приятели, с тези близки. Наистина се получи ефектът, който искахме. Хората да се сближат и да усетят енергията си като община“, сподели още Мария Белчева и пожела на всички жители на общината „ Най-вече да бъдат здрави, да имат добри мисли, да имат добри дела и от там добър живот.“

Тридневното честване на 22 години община Куклен завърши със заря-проверка с участието на военнослужещите на Българската армия под командването на генерал-майор Явор Матеев. По време на проверката бе отдадена почит на героите от Куклен и страната, загинали за свободата на България. Кметът Мария Белчева благодари на всички, които по един или друг начин са допринесли за развитието и благоденствието на града и селата от общината. Тя отправи и специални благодарности на обявената за почитен гражданин на Куклен д-р Румяна Горева. Председателят на общинския съвет Елена Филева също отправи поздрав и пожелания за 22-та годишнина на общината. Финалът бе поставен с грандиозна заря. Още от „Куклен Фест 2023“ очаквайте по телевизия тв сат ком.

Репортаж от финалната вечер на фестивала можете да видите тук:

Дневник 04.07.2023