Жители на Леново се събраха на центъра на селото днес, за да обсъдят идеята за изграждане на паметник на техни съселяни, загинали, изпълнявайки своя дълг – да бранят родината. Ние също бяхме поканени на срещата, за да отбележим избора на инициативен комитет и да отразим инициативата. А тя е основно на Кръстьо Момчилов, който е родом от село Леново. Той е треньор по волейбол, в момента е и общински съветник, но идеята му за изграждане на подобен паметник, се ражда преди много години и няма политическа връзка, увери Момчилов.

Относно финансирането за изграждане на паметника – тепърва ще се търси такова. Ще се поискат средства от Дъжавата, ако се наложи и от Общината. Кръстьо Момчилов заяви, че той лично също ще дари средства, вероятно това ще направят и други жители на Леново.

Мястото, което е избрано за ситуиране на паметника, на този етап е именно в близост до центъра – покрай чешмата. Но това също ще се уточни със сигурност, след като бъдат получени съответните разрешения.

Така днес бяха избрани членовете на инициативния комитет. Утре ще бъдат предприети следващите действия, за да бъде всичко, като документация и изисквания по закон, свършено навреме, заявиха организаторите.