Името на едно село може да се изписва само по един единствен начин, който да е правилен. Името на едно асеновградско село обаче установихме, че се използва по различен начин, както в разговорната реч, така и при изписването му на табели или фигурирането му в официални сайтове. Става въпрос за село Избеглии, което се пише с два пъти „и” накрая и това е правилното му име. Това уверява и кметът на селото Йордан Райчев. Виждаме обаче грешно изписване на името в указателни табели, както и в такива, намиращи се в селото.

Пишем в Google село Избегли с едно „и” и действително излизат доста публикации и информация за селото, изписано с грешното име. Оказва се, че и в сайта на Община Асеновград е допусната тази грешка.
Някои от жителите на селото пък, които попитахме за това как е името на населеното място според тях, отговориха, че е с два пъти „и” накрая, но мислят, че промяната е от скоро. Всъщност от повече от 50 години името на селото официално е прието да се изписва така, като преди това е било Избеглий, уточни кметът Райчев.