Майстори-занаятчии ще „превземат“ за 14-ти път двора на Регионален етнографски музей – Пловдив по време на традиционната Седмица на занаятите. Освен демонстрации, обучения и базар, по време на тематичната седмица ще има музика и танци и ще се вият кръшни български хора.

„След двугодишно прекъсване поради пандемията, възрожденският двор на музея пак ще се изпъстри с цветове и оживи с глъч и песни, а майсторите на старите занаяти отново ще бъдат наши гости“ – това заявяват от Регионален етнографски музей – Пловдив по повод анонсирането на ХІV-то издание на Седмицата на традиционните занаяти. Официалното откриване ще бъде на 28 юни, точно на обяд, а планираните мероприятия ще продължат до 3-ти юли.
„Надяваме се отново „да възкресим“ това отдавна отминало време и да усетим духа на старата пловдивска чаршия“, казват от музея. По време на Седмицата на занаятите различни майстори ще покажат своето изкуство, ще има и обучения, както и базар с ръчно изработени изделия.
При тазгодишното издание на привлекателната за малки и големи инициатива акцентът се поставя върху преливането на цветовете. Ще бъдат демонстрирани тънкостите на три изключително интересни занаята – плъстенето на вълна, стъклодухането и писането на великденски яйца.