Мария Белчева

Кандидатът за кмет на ГЕРБ Мария Белчева направи своя избор в една от секциите в СУ“Отец Паисий. Тя бе придружена от част от нейното семейство – съпругът й и нейната осемнадесетгодишна дъщеря, която гласува за първи път на местни избори.
Мария Белчева ще управлява община Куклен за трети пореден мандат, след като на първия тур на изборите на 29-ти октомври, 51.68% от всички гласове са в нейна полза. Втора по резултат, с 23.29% от гласовете е Елена Филева, която беше досегашен председател на общинския съвет. Тя упражни правото си на глас в секция в местната селскостопанска гимназия, също придружена от семейството си. 19.64% от вота на гласоподователите са за кандитата за кмет на Движението за права и свободи Ердуан Мехмед. Този резултат го поставя на трета позиция. Четвърти, с получени 3.05 % от гласовете на избирателите е Наил Рустем от Национално движение за права и свободи.С най-малък резултат от петимата кандати за кмет на Куклен, с 1.24% от гласовете, е Александър Сребчев от ПП “Възраждане“. Съпругата му и 18 годишния му син гласуваха заедно с него. За младежа това беше първо гласуване на местни избори.
Изборния ден в Куклен премина спокойно, без подадени в Общинската избирателна комисия, жалби или сигнали за нарушения. Към 11 часа бе отчетена 17 процента избирателна активност, към 16 часа – 45%  и след приключването на изборния ден, крайната отчетена активността е 59%. Репортаж гледайте тук: https://tvsat.bg/shows/dnevnik/dnevnik-30-10-2023/