Градушка удари Куклен снощи. Ледени топчета, колкото грахово зърно, валяха в продължение на около 20 минути и градът се сдоби с ледена покривка. Част от нея остана в по-сенчестите места и до днес, въпреки, че към 20 ч., пороят вече бе отминал. Но тъй като времето навън все пак е по-хладно, градушката през днешния ден не се бе стопила на по-сенчестите участъци или там, където се бе натрупала повече. Самата градушка бе ситна, но доста продължителна. Социалните мрежи бързо се „напълниха“ с клипове и снимки от застланите с лед, приличащ на сняг, улици и дворове. По това време на годината е по-характерно земята да бъде покрита от снежни преспи, а не от такива, образувани от градушка.

От община Куклен заявиха за ТВ САТ КОМ, че е извършен оглед след стихията и не са регистрирани щети. Няма и подадени сигнали за такива в общинската администрация. Жители на града обаче споделиха, че загуби вероятно ще претърпят собствениците на овощни градини. Освен че на места в Куклен се забелязваха купчини от лед, за съжаление имаше и килим от обрулен цвят под овощните дръвчета. Под някои толкова много, че пчели и други любители на цветчетата кацаха повече по тях, отколкото на тези, останали по дърветата.

Макар че градоносният облак не стигна до Асеновград и в града имаше гръмотевична буря единствено с валежи от дъжд, по Асеновградско шосе днес също се забелязваха натрупани в канавките купища от снощната градушка.

Какво време ни очаква през следващите дни, може да научите в прогнозата за времето веднага на телевизия ТВ САТ КОМ, веднага след новините тази вечер от 19:30 ч. и 22:00 ч.