Бойно разгръщане на състезателна пътека и 400 м. щафетно бягане – в тези две дисциплини премериха сили днес 11 младежки противопожарни отряди, сформирани от възпитаници на учебни заведения на територията на Пловдив. Всеки отбор участва с 10 души. Асеновградските представители, които се вкючиха в надпреварата на областно ниво, бяха ученици от ОУ „Отец Паисий“. Те получиха правото да се състезават с най-добрите младежки отряди в пловдивско, след като победиха в общинската надпревара на стадион „Шипка“ преди около две седмици. Асеновградчани стартираха обещаващо при първата дисциплина, но нямаха късмет при целенето на мишена с водна струя и се наложи да пълнят допълнително вода, което доста ги забави. Оказа се и че имат няколко грешки по трасето, но това всъщност се случи с повечето отбори, тъй като дисциплината не бе никак лека.

След като приключи и щафетното бягане станаха ясни резултатите – първите три места обраха пловдивски училища, асеновградското ОУ „Отец Паисий“ спечели златната среда, като се класира на шесто място.

След атрактивните състезания с децата днес, през утрешния ден професионалистите ще се изявят на същото място – пожарникари от 11 районни служби от областта ще покажат своите умения и нива на специализирана оперативна подготовка в състезание по пожароприложен спорт. Асеновградската Районна служба също ще се представи със свой отбор.