авиомузей

През вчерашния 21-ви септември, по повод своята годишнина, Музеят на авиацията в Крумово  подготви специална програма с разнообразни изненади и атрактивни изживявания за своите посетители. 

Един от най-атрактивните музеи на територията на област Пловдив, а и в страната, с интригуващи и привличащи вниманието експонати е музеят на авиацията в Крумово. Той се посещава от малки и големи любители на летателните апарати, въобще на авиацията и космонавтиката, за които тук може да бъде научено много. Пред сградата на музея, навръх рождения му ден, се срещнахме с директора Радка Банялиева, която винаги ни посреща с усмивка. Тя ни разказа за изненадите, подготвени за посетителите по повод празника на музея – безплатни турове, по време на които се разказва историята както на самия музей, така и на авиацията; всеки, който пожела, имаше възможност да влезе в кабината на самолет Миг-21; бяха предоставени VR очила за виртуална разходка, а за най-малките и комплект за рисуване и игра „Летец откривател“.

Радка Банялиева сподели с нас идеята музеят да се премести в град Пловдив. Засега не се знае дали това ще се случи със сигурност и кога, но работещите в авиомузея явно смятат, че преместването ще окаже благоприятен ефект както върху достъпността на музея, така и относно площта, която би позволила излагането на още повече експонати. Тяхното преместване обаче не се очаква да е лесно, но пък вероятно ще е зрелищно.

А в празничния ден музеят работеше с обичайното си работно време. Отново имаше посетители както от страната, така и от чужбина.