Само на 17 км. от Асеновград,  в съседство на паметника на „Хан Крум“ в кв. „Тракия“-  Пловдив, като част от новопостроената детска площадка носеща същото име, заработи нов въжен тролей. По съобщение на градската управа, той засега е най-дългият в страната, цели 30 метра. Първото подобно съоръжение е на площадката в парк „Лалута“. То не спира да се радва на огромен интерес от малки и големи.

Граждани от квартала и деца от местното училище споделиха с нас, че са изключително доволни от новооткритата площадка.

Поради липса на цялостно финансиране, на новата площадка се работи на етапи. Първо е изградена поливна система и с помощта на дарители са засадени над 300 дръвчета. Преди близо 2 месеца е започнал поредния етап от изграждането на парка, като е изградена основната алея и са монтирани пейки, за отдих.

Освен на въжения тролей децата могат да се радват и на няколко вида люлки, къщички и пързалка. Те са в обособена зона, пода на която е покрита с удароотблъскваща настилка.

Както и другите съоръжения на площадката , така и въжения тролей има възрастово ограничение за ползване. Той е само за деца  от 5 до 12 години.