Това съобщават от Областна администрация Пловдив, след проведена среща с представители на енергодружеството.

Гарантирано е електроподаването на територията на Пловдивска област и останалите 8 области, на които оперира дружеството, даже и при екстремно ниски температури. От там споделят, че са подготвили професионално технически оборудвани аварийни екипи, с денонощни дежурства, както и високо проходима техника, в това число автомобили, моторни шейни, АТВ-та и вериги. След направена инспекция на място, са отстранени  констатираните  дефекти като са подменени 4 200  стълба, 150 км. проводници и други.

На проведената среща, бе обявено, че в готовност за новия зимен сезон е и топлофикационното дружеството. То е с изцяло променени производствени мощности, включващи модерна когенерационна централа и 5 водогрейни котела. Смята се, че това ще доведе до повишаване качеството на въздуха в целия регион.

Дружеството получи и специална благодарност от Областния управител, по повод  на разрешението, хората останали без дом след опустошителното наводнение в карловските села,  да получат безплатно присъединяване към електрическата мрежа. Това са 29- те семейства, които са настанени във фургони.