Нов обществен паркинг със 139 места функционира от днес в карето между булевардите „Шести септември“ и „Източен“ и ул. „Райно Попович“. Това информират от Община Пловдив. Кметът на града Костадин Димитров, кметът на район „Централен“ Георги Стаменов и заместник-кметът на Община Пловдив по строителство и инвестиции инж. Тошо Пашов вече инспектираха изпълнението на обекта.
Този терен, разпростиращ се на площ от 4 200 кв.м. е бил превърнат в сметище и сега е благоустроен след 25 жалби на граждани, постъпили от 2018 г. насам. „При почистването са изнесени 8000 тона битови и строителни отпадъци. Следва цялостно отводняване на терена и изграждане на пътно легло“, добавят от Общинската администрация на Пловдив. Край паркинга са изградени нови тротоари, обособени са зелени площи, монтирана е напоителна система, поставено е и осветление.
„Облагородяването на пространствата в кварталите е важен приоритет за ръководството на Община Пловдив“, заяви кметът Костадин Димитров с уточнението, че се обсъждат предложения за създаване на буферни паркинги и в други райони на града с цел намаляване на автомобилния трафик в централната градска част.

*Снимки: Община Пловдив