Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

Одобриха над 200 проекта за предоставяне на топъл обяд

215 проекта за осигуряване на топъл обяд за над 60 000 потребители одобри Управляващият орган на Оперативната програма.  Според информация на Министерството на земеделието, храните и горите не е одобрен само един проект, поради отказ на кандидата да отстрани несъответствия,установени при оценяването .

От началото на тази година проектите за осигуряване на топъл обяд се финансират от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане в резултат от инициативата на Европейската комисия за преодоляване на последствията. От земеделското министесрвто за пореден път посочват, че топлият обяд е една от най-одобряваните мерки за подкрепа в кризата според проучване на обществените нагласи. Всъщност тази програма бе продължавана множество пъти и въобще не се стигна до нейното прекъсване.

Припомняме и че преди дни бе оповестено, че ще се осъществяват срещи с потребители с цел проучване мнението им за предоставяния топъл обяд, ще се извършват проверки на предоставяната храна, като при необходимост те могат да бъдат съвместни с Българската агенция по безопасност на храните.

Exit mobile version