Утре, 20-ти ноември, в рамките на два часа ще бъде ограничено движението по моста над р. Марица по път Плодовитово – Асеновград в района на Първомай. Това информират от Агенция „Пътна инфраструктура“. Става въпрос за времето от 8 ч. до 9 ч. и от 13 ч. до 14 ч., а причината е монтаж на главни греди на мостовото съоръжение. В рамките на споменатите часове трафикът ще се пренасочва по обходен маршрут: път Стара Загора – Поповица – път Пловдив – Свиленград.

Във връзка с ремонта от АПИ припомнят: „Изграждането на новия мост над р. Марица стартира в началото на август т. г. Съоръжението ще е с дължина 228 метра и 10,5 метра ширина, от които 2 ленти по 3,5 метра и два тротоара с ширина по 1,75 м. Изпълнени са земни работи и изграждане на подпорна стена. Предстои монтиране на стоманената връхна конструкция, изливане на пътна плоча и на тротоарен блок, полагане на всички асфалтови пластове и др. Съоръжението ще има нова хоризонтална маркировка и нови пътни знаци“.

Добавя се още, че стойността на договора за строително-монтажните работи е близо 17 млн. лв. без ДДС, а за строителният надзор е малко над е 52 хил. лв. без ДДС. Стойносста на договора за авторски надзор пък е 30 хил. лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на ремонта е 365 дни.