Първият работен ден за учителите е празник. В град Куклен бе открита новата учебна година, която винаги се посреща с вълнение. Цяло лято се подготвяме за този първи учебен ден, за да предложим на нашите деца възможно най-добрата база, образование на най-високо равнище и знания, които са им необходими в живота, за да продължат напред.“ Това сподели Боряна Андонова – директор на СУ„Отец Паисий“ в град Куклен по време на тържественото откриване на новата учебна година. Ремонтите в училището са приключени. Учебното заведение разполага вече с две нови стаи, в които учениците ще се обучават. Общо 404 ученици прекрачиха прага на училището в Куклен в първия ден от новата учебна година. От тях в гимназиален етап ще се обучават 70 ученици. Първокласниците са 52-ма, съобщи още директорът на училището в Куклен „ Пожелавам им най- вече здраве, устрем, винаги да гонят високите върхове. И да знаят, че ние – учителите, сме винаги до тях, ще ги подкрепяме, за да достигнат до тези върхове. Приятна и успешна нова учебна година, здрава и присъствена“ – отправи своето пожелание към всички Боряна Андонова.
„Честит празник на всички българи, тьй като ние – българите възприемаме първият учебен ден на 15-ти септември като истински празник. Виждате, атмосферата е доста превъзбудена, децата са много щастливи и притеснени, разбира се. Знаете, че е трудно за родителите, когато детето тръгва в първи клас, това е отделяне от семейството. Надяваме се да се здравички, да имаме една спокойна година и да се учат добре, разбира се.“ Това каза кметът на Куклен Мария Белчева пред камерата на ТВ САТ КОМ .
„Чувствам се прекрасно като всеки път. Аз съм вече с дългогодишен опит и винаги ми е приятно да посрещна първи клас. Това сподели за зрителите на ТВ САТ КОМ Даниела Бахчеванова, която за поредна година посреща своите нови първокласници. Тя им пожела да са здрави и да имат успех в знанията. Най-важното за нея е да са здрави, защото всичко друго може да се постигне. Дворът в училището в ОУ“ Отец Паисий в Куклен беше пълен с учители, деца, родители, официални гости. Всички с радост наблюдаваха тържествената програма за откриването на новата учебна година. Първокласниците бяха най-развълнувани и споделиха, че очакват да имат нови приятели и да получат много нови знания. Децата пяха, танцуваха, рецитира, свириха на инструменти, имаше и предизвикателство към публиката с гатанки за приказни герои. Директорът на училището в Куклен изпълни ритуала по изливането на вода, децата от предучилищната група и първокласниците преминаха най- тържествено през венец от цветя, водени от своите учители и прекрачиха за първи път прага на родното училище. На добър час!