Това са петимата кандидати, които се впускат в битката за кмет на Куклен:

Мария Белчева – ПП ГЕРБ- №7


Мария Белчева е кандидат за кмет на Куклен от ПП „ГЕРБ“. Вече два мандата изпълнява тази отговорна длъжност и се впуска за трети път в битката за кметското място. Омъжена, майка е на три деца. Мария Белчева е израснала и живее в Куклен. Има бакалавърска степен „Български език и история” и магистратура „Приложна социална психология” от ПУ „Паисий Хилендарски”. Участвала е в различни обучителни курсове и специализира „Управление и мениджмънт на малка фирма” към Технически университет – София. Владее английски, работи с руски и немски език.

Александър Сребчев –ПП  „Възраждане“- №42Александър Сребчев е кандидат за кмет на община Куклен и водач на листата за общински съветници на ПП „Възраждане“. Той е на 47 години. Роден е в гр. Сопот. От 25 години живее в гр. Куклен. Женен, с едно дете. Сребчев е агроном по образование и се занимава с проектиране и изграждане на зелени площи.

Ердуан Мехмед – ПП  ДПС – №57

Ердуан Мехмед е кандидат за кмет на община Куклен, издигнат от ПП „ Движение за права и свободи“. Той е втори мандат общински съветник в Куклен. Семеен, с едно дете. Завършил е висшето си образование в Химикотехнологичния и Металургичния университет в град София. През 2018 година е защитил научно-образователна степен – доктор.

Наил Рустем – ПП НДПС – №60


Наил Рустем е кандидат за кмет на Куклен от ПП „Национално Движение за Права и Свободи“. През 2015 година също бе кандидат за кмет на Куклен. На балотажа се изправи срещу досегашния кмет Мария Белчева, но вотът на избирателите убедително бе в нейна полза. Сега отново влиза в битката за кметското място. Наил Рустем е изучавал Финанси във Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий „. Обучавал се е за медицински фелдшер в Полувисш медицински институт. Към този момент е генерален мениджър на Център за лечение в чужбина.

Елена Филева – Местна коалиция

Елена Филева е настоящ председател на Общинския съвет на Куклен. Тя е кандидат за кмет на Куклен, подкрепена от местна коалиция, в състава на която участват Земеделски Съюз „Александър Стамболийски“, ПП „Партия Консервативна България“, КП „Заедно за силна община“, Коалиция „Левицата!“, ПП „Има такъв народ“, ПП „Български Възход“, ПП „ВМРО-Българско национално движение“. По образование Елена Филева е магистър по право и от двадесет години е адвокат в Адвокатска колегия -Пловдив.

Снимки: Интернет