От Медицински университет- Пловдив отправят зоб за помощ за лекар от Пловдив, който се нуждае от сложна мозъчна операция. Операцията, заедно с болничния престой, ще струва общо 60000 евро. Докторът е Момчил Димитров Русев. Той е дългогодишен асистент и изявен клиницист, специалист по Протетична дентална медицина и специализант по Дентална имплантология, съпруг на д-р Йоанна Георгиева от МУ-Пловдив. Д-р Русев е баща на три деца.

„Ръководството на Медицински университет-Пловдив се присъединява към апела за съпричастност на целия колектив на Катедрата по протетична дентална медицина. Нека заедно да помогнем на нашия уважаван колега“, казват от университета.

Сложната интервенция трябва да се извърши в Международния институт по Невронаука INI в Хановер. Ето и дарителските сметки в лева и в евро:

Уникредит Булбанк, BGN: BG49UNCR70001524738114 – титуляр МОМЧИЛ ДИМИТРОВ РУСЕВ

EUR: BG33UNCR70001524738111 – титуляр MOMCHIL DIMITROV RUSEV.

„Надявам се да откликнете за възстановяването на д-р Русев. Вярвам в думите на Хорас Браун: „Едно от най-големите чудеса на Бога е да дава възможност на обикновените хора да вършат необикновени неща“, казва ректорът на Медицинския университет проф. Мурджева.