Тази сутрин семейство от с. Рогош запалва печката и отива до Пловдив, за да напазарува, тъй като децата им – близначета, имат рожден ден. 84-годишна жена остава вкъщи. На връщане в селото обаче ги посреща съседка с новината, че къщата им гори. Така на входа на дома си семейството заварва три пожарни коли. Огънят е тръгнал от комина и е обхванал само покрива. „Имали сме късмет, че са дошли и са действали много бързо. Това е нашият дом, който сме градили над 35 години! Имаме три дечица какво щяхме да правим иначе, идва зима?!, споделиха стопаните на къщата. 7-годишното им момченце пък споделя: „Не съм уплашен. Искам да стана като тези батковци с каските!“
От пожарната споделят, че пожарът на покрив на къща е един от най-специфичните и сложни за гасене. Височината на сградата, хлъзгавите керемиди, трудният достъп и силното задимяване са истинско предизвикателство за работата на терен. Горящата площ не може да бъде гасена с обливане, тъй като огънят обикновено е обхванал покривната конструкция и подпокривното пространство.

Благодарностите в случая са за Втора дежурна смяна на Трета служба в Пловдив, както и за тези от Първа служба, дошли на помощ.